Cam mousepad kullanmak

Cam mousepad kullanmak

Wraith Cosmic Glass mousepad ürününün lansmanıyla beraber bazı müşterimizin aklında olan bir sorulardan bir kısmını yanıtlamak istiyoruz.

Cam mousepad kullanışlı veya perofmanslı olur mu?

Bu soruyu cevaplamak için ilk olarak bir mouse nasıl çalışır sorusunu cevaplamamız gerekiyor. Mouse sensörü aslında oldukça küçük bir alana odaklanan düşük çözünüklü bir kameradır. Saniyede binlerce görüntü alıp bunların arasındaki farkları karşılaştırarak hareket yönünü belirliyor. Yani bir mouse'un düzgün çalışması için tek ihtiyaç duyulan şey bir mikrodokudur.

Mouse sensörlerinin nasıl çalıştığını anlamak için bu Youtube videosunu izleyebilirsiniz:

https://www.youtube.com/watch?v=SAaESb4wTCM

Peki, bir mikrodoku sağladığımız durumda herhangi bir yüzeyi mousepad olarak kullanabiliyorsak neden özel olarak bir mousepad almalıyız?

Aslında mikrodokusu olan herhangi bir sert yüzeyi (boyası parlatılmamış mobilya, defter kapağı etc) mousepad olarak kullanabiliriz ve gündelik işlerimizde algılama sorunuyla karşılaşmayız. Ancak mouse ve mousepad yardımı ile yapılacak olan aktivite oyun oynamak olduğunda bu yüzeyler hem doku olarak hem de sensör tarafından algılanma performansı olarak yetersiz kalacaktır.

İşte bu yüzden özel olarak bu amaçla geliştirilmiş ve detaylı olarak test edilmiş yüzeyler ürünleştirlip mousepad olarak satılıyor.

Cam mousepad dokusu

Wraith Cosmic Glass mousepadin mekanik olarak hız ve durdurma gücünü dengeleyen mat bir yüzeyi var. Bu yüzey sadece oyunlarda aim almak için doğru sürtünme katsayısını yaratmakla kalmıyor aynı zamanda kumaşa kıyasla bu katsayının tüm yüzeyde eşit kalmasını sağlıyor.

Kumaş mousepadlerin zamanla lifleri gevşiyor ve bu nedenden genelde mousepadin orta kısımlarındaki doku kenarlara göre daha farklı oluyor. Cam mousepadde lifler yerine sert bir cam yüzeyi bulundğundan yüzey kolay kolay aşınmıyor.

Aynı zamanda cam mousepadlerin yüzeyi dokunmuş olmadığı için dokuma yönü mevcut değil, yani dikey hareket ile yatay hareket arasında hiçbir fark yok.

Cam mousepadde ter ve nem sorun olur mu?

Cosmic Glass'ın yüzeyi diğer hardpadlere kıyasla suyu iten bir yapıya sahiptir.  Yani su bazlı hiçbir sıvı mousepade yapışma eğilimi göstermediği gibi aynı zamanda diğer yüzeylere kıyasla çok daha hızlı bir şekilde buharlaşır.

Cam mousepad kullanımında sensör algılama sorunu

Cosmic Glass ürününü satışa sunduğumuzdan bu yana kullanıcılarımızın küçük bir kesiminden sensör algılama sorunu yaşadıklarına dair geri dönüş aldık. Her ne kadar bu durumla ilgili testlerimiz devam ediyor olsa da bu sorunu yaşayan müşterilerin büyük bir kısmı aynı şikayeti dile getiriyor; hızlı hareketlerde mouseun spin atması.

Bu sorun cam mousepad yüzeyindeki toz birikiminden ve hızlı hareketlerde bu tozların sensör üzerine denk gelmesinden dolayı oluşuyor.

Çözüm: Sorunsuz bir deneyim için her kullanımdan önce nemli bir mikrofiber bezle yüzeyin silinmesi gerekiyor. Odadakı toz seviyesine göre 1-2 günde biriken toz bile oyun perofmansını olumsuz etkileyebilir.

Cam mousepadi neden seviyoruz:

Bizim cam mousepad ile ilgili kendi tecrübelerimiz şu şekilde:

  • Ön kolumuzda yarattığı soğukluk hissini seviyoruz
  • Masamıza kattığı minimalistik/premium görseli seviyoruz
  • Bir cam mousepadin uzun yıllar kullanılabileceğini bilmek ekipmanımıza alışmayı kolaylaştırıyor, çünkü biliyoruz ki masamızdaki üründen biz istemediğimiz sürece eskimeye bağlı olarak vazgeçmemiz gerekmeyecek

İnanıyoruz ki, siz de bu ürünü en az bizim kadar seveceksiniz.

Cam mousepadinize hemen sahip olmak için -> buraya tıklayabilirsiniz.

 

Sonraki gönderi

Hoverpad V2'de neler yenilendi?
Wraith Lab nedir?  +Gelecek için planlarımız

Yorum yazın

Tüm yorumlar yayınlanmadan önce incelenir.

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.